Palestinian prisoners refuse food in protest

April 6, 2013

Image

Palestinian prisoners refuse food in protest: Belgian press

‘Palestijnse gevangenen gaan in hongerstaking’

3 april 2013

Duizenden Palestijnse gevangenen zijn uit protest tegen de dood van een gevangene in een Israëlisch ziekenhuis een driedaagse hongerstaking begonnen. Zo’n 4.600 gevangenen weigerden woensdag hun maaltijden. Dat bevestigde woordvoerster Sivan Weizman van het Israëlisch gevangenisbestuur.

Een Palestijnse gevangene, die al jaren opgesloten zat, kreeg twee maanden geleden te horen dat hij kanker had. Dinsdag overleed de man aan de ziekte. Volgens de Palestijnse Autoriteit (PA) is Israël ervan verantwoordelijk voor de dood van de gevangene. De medische behandeling van de man werd verwaarloosd en ondanks zijn toestand werd geweigerd hem vrij te laten. De Israëlische overheid beweert dat ze de zestiger wel wilden vrijlaten omwille van zijn gezondheidstoestand, maar dat hij voortijdig stierf. Er zal nu een autopsie uitgevoerd worden in bijzijn van zowel Palestijnse als Israëlische experten.

Dinsdag waren er na de bekendmaking van de dood van de man onlusten uitgebroken in verschillende gevangenissen. Daarbij raakten drie gevangenen en zes cipiers gewond. Ook in Hebron, de geboortestad van de overledene, kwam het tot rellen tussen Palestijnse demonstranten en Israëlische soldaten.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20130403_00527869

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: